Kepala BNNP Sumsel Bangga Dengan Bupati Ogan Ilir Kukuhkan Relawan Anti Nakoba di Setiap Desa. !!

Kepala BNNP Sumsel  bersama Forkopinda Ogan Ilir 
OGAN ILIR-BERITA ONE.COM-Memperingati Hari Anti Narkoba Internasional (HANI), di kabupaten  Ogan Ilir, Kepala Badan Narkotika Nasional (BNN) Provinsi Sumatera Selatan , Brigjen Pol. Drs. Jon Turman Panjaitan,  sampaikan rasa banggaannya Kepada Bupati Ogan Ilir H.M.Ilyas Panji Alam, yang telah membentuk Relawan Anti Narkoba (RAN) di setiap Desa.  Jum'at (10/7/2020)

Kepala BNNP Sumsel Brigjen Pol.Drs.Jon Turman Panjaitan , mengatakan, belum ada terobosan Kepala Derah lain untuk membentuk Relawan Anti Narkoba seperti di Kabupaten Ogan Ilir ini.

Bupati Ogan Ilir H.M.Ilyas Panji Alam saat mengukuhkan relawan anti narkoba
Saya merasa bangga dan Apresiasi sekali atas apa yang telah dilakukan oleh Bapak Bupati Ogan Ilir ini, yang Saya ketahui  belum ada kepala Daerah yang membentuk Relawan Anti Narkoba seperti yang dilakukan di Ogan Ilir ini, semoga ini adalah sebagai contoh yang bisa di ikuti  bagi daerah-daerah lain, Narkoba adalah Musuh Kita Bersama " Ujar Kepala BNNP Sumsel

Sementara itu, Bupati Ogan Ilir H.M.Ilyas Panji Alam menyampaikan, Narkoba merupakan musuh besar setiap Negara di seluruh Dunia.

" Saya atas nama Pemerintah Kabupaten Ogan Ilir, mengajak , mari sama-sama kita perangi Narkoba,. Mari Kita hidup bahagia , sehat tanpa Narkoba,  Narkoba adalah musuh Kita Bersama , Mari sama-sama Kita jaga Diri Kita dan keluarga jangan sampai terjerumus dari pengaruh buruk lingkungan pergaulan Sehari-hari,  Selamat Hari Anti Narkoba, Narkoba Musuh Kita Bersama, Satukan Tekad  Perangi Narkoba " Ujar Bupati Ogan Ilir

Secara medis, efek atau pengaruh buruk dari penggunaan Narkotika ialah, linglung atau bengong, mempunyai sifat masa bodoh dengan keadaan sekitar, sering bohong dalam berucap, pelupa, ilang kesadaran, dapat berbuat hal nekad jika kecanduan, seperti merampok, dan lain sebagainya, yang lebih bahayanya lagi dapat meghilangkan nyawa karena oper dosis.(zaki)

3 comments:

 1. Hai semua

  Nama saya Ahamad Faudzi Abd dari MALAYSIA. Saya mengalami trauma kewangan kerana saya ditipu dan ditipu oleh banyak syarikat pinjaman dalam talian dan saya fikir bahawa tidak ada yang baik yang dapat keluar dari transaksi dalam talian tetapi semua keraguan saya segera ditenangkan dan hilang ketika rakan saya mula-mula memperkenalkan saya kepada syarikat ALL GLOBAL PEMBERIAN PINJAMAN, saya fikir ia masih akan menjadi permainan penipu yang sama, tetapi rakan saya meyakinkan saya, dan saya juga melihat kesaksian orang lain, saya terpaksa memaksa diri untuk mengikuti semua proses, yang paling mengejutkan setelah memenuhi semua syarat, saya mendapat pinjaman RM 5.000.000 di akaun bank MUAMALAT saya Semasa saya dimaklumkan di telefon saya, saya tidak pernah mempercayainya, nampaknya saya bergegas ke bank untuk memastikan bahawa ia benar dan nyata, dan pinjaman itu ada di sana akaun, saya menariknya tanpa komplikasi dan melaburkannya dalam perniagaan saya Venture.

  Sekiranya anda mahukan pinjaman hari ini untuk perniagaan dan memulakan hidup, syarikat, dan kontrak besar, sila hubungi SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN PEMBERIAN GLOBAL di e-mel mereka di bawah.
  E-mel ............. allglobalgrantloan@gmail.com

  Dan jika anda mahukan maklumat yang tepat dari saya, maka anda boleh menghubungi saya melalui e-mel peribadi saya (aahamadfaudziabdlatif5@gmail.com)

  Saya adalah PEMANDU Lori biasa, tetapi sekarang saya memiliki Lori dan saya menjadi penyokong besar, saya memberi jaminan kepada anda semua bahawa anda akan mendapat pinjaman anda dari SYARIKAT yang baik ini.

  SYARIKAT: SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN PEMBERIAN GLOBAL
  E-mel: allglobalgrantloan@gmail.com
  Tel ............. +1(304)997-4034
  e_mail .......... [aahamadfaudziabdlatif5@gmail.com]

  ReplyDelete
 2. Saya Suryanto dari Indonesia di Kota Palu, saya mencurahkan waktu saya di sini karena janji yang saya berikan kepada LADY ESTHER PATRICK yang kebetulan adalah Tuhan yang mengirim pemberi pinjaman online dan saya berdoa kepada TUHAN untuk dapat melihat posisi saya hari ini.

  Beberapa bulan yang lalu saya melihat komentar yang diposting oleh seorang wanita bernama Nurul Yudianto dan bagaimana dia telah scammed meminta pinjaman online, menurut dia sebelum ALLAH mengarahkannya ke tangan Mrs. ESTHER PATRICK. (ESTHERPATRICK83@GMAIL.COM)

  Saya memutuskan untuk menghubungi NURUL YUDIANTO untuk memastikan apakah itu benar dan untuk membimbing saya tentang cara mendapatkan pinjaman dari LADY ESTHER PATRICK, dia mengatakan kepada saya untuk menghubungi Lady. Saya bersikeras bahwa dia harus memberi tahu saya proses dan kriteria yang dia katakan sangat mudah. dari Mrs. ESTHER, yang perlu saya lakukan adalah menghubunginya, mengisi formulir untuk mengirim pengembalian, mengirim saya scan kartu identitas saya, kemudian mendaftar dengan perusahaan setelah itu saya akan mendapatkan pinjaman saya. . Lalu saya bertanya kepadanya bagaimana Anda mendapatkan pinjaman Anda? Dia menjawab bahwa hanya itu yang dia lakukan, yang sangat mengejutkan.

   Saya menghubungi Mrs ESTHER PATRICK dan saya mengikuti instruksi dengan hati-hati untuk saya, saya memenuhi persyaratan mereka dan pinjaman saya disetujui dengan sukses tetapi sebelum pinjaman dipindahkan ke akun saya, saya diminta membuat janji untuk membagikan kabar baik tentang Mrs. ESTHER PATRICK dan itulah mengapa Anda melihat posting ini hari ini untuk kejutan terbesar saya, saya menerima peringatan Rp350.000.000. jadi saya menyarankan semua orang yang mencari sumber tepercaya untuk mendapatkan pinjaman untuk menghubungi Mrs. ESTHER PATRICK melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) untuk mendapatkan pinjaman yang dijamin, Anda juga dapat menghubungi saya di Email saya: (suryantosuryanto524@gmail.com)

  ReplyDelete
 3. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  WhatsApp Number::::::::::[+60] 1125 693 785

  email:::::::hafizulbin365@gmail.com
  Name::::Hafizul Bin Haziq
  Country:::Malaysia

  Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785k yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440k telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"

  Country::::::Malaysia
  Name::::::::Hafizul Bin Haziq
  email::hafizulbin365@gmail.com
  Telephone Number:[+60] 1125 693 785
  WhatsApp Number::::::::[+60] 1125 693 785
  e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

  ReplyDelete

Powered by Blogger.