Update Covid-19 Muba: Bertambah 1 Kasus Positif


Muba,BERITA-ONE.COM- Gugus Tugas Penanganan Covid-19 Kabupaten Musi Banyuasin, Jumat (26/6/2020) mengkonfirmasi penambahan satu kasus positif covid-19.

Penambahan satu kasus tersebut perempuan berumur 51 tahun asal Desa Sri Gunung Kecamatan Sungai Lilin Muba dan mendapatkan perawatan dan di isolasi di RSUD Sekayu.

"Ada penambahan 1 kasus positif, dengan penambahan 1 kasus tersebut total semua kasus positif di Muba ada sebanyak 43 kasus," ungkap Juru Bicara Gugus Tugas Covid-19 Muba, Seftiani Peratita SS MKes.

Dikatakan Sefti, untuk kasus konfirmasi asal Muba yang masih mendapatkan perawatan terdapat 5 kasus yakni diantaranya 2 RSUD Sekayu, 1 RSUD Sungai Lilin, 1 Wisma Atlet Palembang, dan 1 RS Jambi.

"Untuk kasus sembuh sudah ada 36 kasus dan sudah pulang ke kediaman masing-masing dan tetap mendapatkan pengawasan Gugus Tugas dan Tenaga Kesehatan," jelasnya.

Sementara itu, data update 26 Juni 2020 terdata ada sebanyak 371 ODP selesai pemantauan 357 masih dipantau 14, 296 OTG selesai pemantauan 271 masih dipantau 25, 123 PDP proses pengawasan 7 selesai pengawasan 116.(RM)

1 comment:

 1. SAYA MENYAMBUT ANDA SEMUA DI PAGE INI
  INI IALAH CERITA SAYA

  Saya MURNI SANTI, seorang wanita, ibu, kakak dan rakan dari (Bekasi), Indonesia, saya seorang PENGURUS ESTATE SEBENAR dan saya mengalami banyak tekanan kewangan baru-baru ini, tidak ada yang mahu meminjam wang kepada kami untuk menyelesaikan projek komersial kami yang telah dibina dalam beberapa bulan sekarang. Saya telah ditipu oleh beberapa syarikat pinjaman palsu yang menuntut sejumlah besar wang daripada saya tanpa kami menerima pinjaman.

  Saya kecewa, suami saya berusaha sebaik mungkin dan menolong, saya akan membunuh diri kerana kesakitan, terlalu berat untuk ditanggung dan saya kehilangan harapan, sehingga saya diperkenalkan kepada SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL sebuah syarikat pinjaman yang ditaja oleh bank dunia itu sendiri.

  Saya memutuskan untuk memohon pinjaman dan menghubungi syarikat itu, pegawai pinjaman mereka yang benar-benar memberi saya harapan dan memberitahu saya jangan bimbang syarikat itu akan meminjamkan wang kepada saya, walaupun jumlah yang saya perlukan sangat besar, dan semua yang saya dapat berikan kepada mereka keperluan yang merupakan beberapa maklumat peribadi, yang saya lakukan.

  Saya melalui semua proses, mereka berjanji akan meminjamkan wang yang saya minta setelah mengesahkan saya layak untuk mendapat pinjaman, saya diminta untuk menunggu, yang paling mengejutkan adalah pinjaman yang dimasukkan ke dalam akaun saya dan saya mengesahkannya .. Kami syarikat kembali dari segi kewangan dan keluarga saya berjaya dengan baik ini menjadikan hidup saya lebih baik, saya bersyukur kepada Allah dan semua PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL
  GMAIL ..... allglobalgrantloan@gmail.com

  UNTUK MENGHUBUNGI SAYA
  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
  EMAIL Syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com.
  Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
  Nama Saya: MURNI SANTI
  E-mel Saya: murnisanti55@gmail.com

  ReplyDelete

Powered by Blogger.